Хумус Фатет

Хумус Фатет

Час:

15 хв

Складність:

alt star alt star #2

Тип:

Закуски
Інгредієнти:
  • Хумус 100 г
  • Йогурт 10% 50 г
  • Нут відварений 40 г
  • Соус тахіні 30 г
  • Піта смажена 40 г
  • Масло вершкове (для піти) 30 г
  • Горіх кедровий смажений 10 г
  • Петрушка 3 г

Хумус із смаженою тортилією, або, як його ще називають, фатет – страва, з якої починають свій вихідний день жителі Лівану та інших близькосхідних країн.

Приготування:

Крок 1

На розігрітій сковороді розтопити вершкове масло та обсмажити дрібно нарізану піту до золотистого кольору.

Крок 2

Готові шматочки піти обсушити на серветці.

Хумус Фатет фото 1

Крок 3

Хумус нанести на тарілку.

Крок 4

Зверху додати суміш тахіні та йогурту, посипати відвареним нутом, обсмаженою пітою, кедровим горіхом і дрібно нарізаною петрушкою.