Піта з куркою

Піта з куркою

Час:

25 хв

Складність:

alt star alt star #2 alt star #3

Тип:

Другі страви
Інгредієнти:

Маринад


  • Філе куряче 180 г
  • Часник 7 г
  • Сок лимона 5 г
  • Олія оливкова 25 г
  • Сіль 3 г
  • Перець чорний 1 г
  • Паприка червона 3 г
  • Зіра мелена 2 г
  • Імбир мелений 2 г
  • Перець кайєнський  1 г

Шварма


  • Піта 1 шт.
  • Хумус 30 г
  • Салат арабський (м'якоть томата й огірка у рівних пропорціях) 30 г
  • Куряча шварма (смажена) 80 г
  • Цибуля червона 5 г
  • Соус тахіні 25 г
  • Петрушка 5 г

Піта з куркою – апетитна шварма за традиційним ізраїльським рецептом.

Приготування:

Маринад

Крок 1

Очищений часник натерти на дрібну тертку, в мисці змішати з оливковою олією та соком лимона, додати всі спеції.

Крок 2

Додати в маринад заздалегідь підготовлене філе куряче, маринувати протягом 3-12 годин.

Крок 3

Замариноване куряче філе обсмажити до повної готовності на грилі, після чого порізати дрібною соломкою.

Піта з куркою фото 1

Шварма

Крок 1

Готову піту надрізати зверху, змастити всередині хумусом.

Крок 2

Змішати арабський салат з курицей, начинити піту, зверху покласти тонко нарізану цибулю, полити соусом тахіні та покласти листову петрушку.