Піта з куркою
Час:
Складність:
Тип:
Маринад
- Філе куряче 180 г
- Часник 7 г
- Сок лимона 5 г
- Олія оливкова 25 г
- Сіль 3 г
- Перець чорний 1 г
- Паприка червона 3 г
- Зіра мелена 2 г
- Імбир мелений 2 г
- Перець кайєнський 1 г
Шварма
- Піта 1 шт.
- Хумус 30 г
- Салат арабський (м'якоть томата й огірка у рівних пропорціях) 30 г
- Куряча шварма (смажена) 80 г
- Цибуля червона 5 г
- Соус тахіні 25 г
- Петрушка 5 г
Піта з куркою – апетитна шварма за традиційним ізраїльським рецептом.
Приготування:
Маринад
Крок 1
Очищений часник натерти на дрібну тертку, в мисці змішати з оливковою олією та соком лимона, додати всі спеції.
Крок 2
Додати в маринад заздалегідь підготовлене філе куряче, маринувати протягом 3-12 годин.
Крок 3
Замариноване куряче філе обсмажити до повної готовності на грилі, після чого порізати дрібною соломкою.
Шварма
Крок 1
Готову піту надрізати зверху, змастити всередині хумусом.
Крок 2
Змішати арабський салат з курицей, начинити піту, зверху покласти тонко нарізану цибулю, полити соусом тахіні та покласти листову петрушку.